APPELCAKE

Benodigdheden
Werkwijze

① Verwarm de oven voor op 180°C.

② Neem een mengkom en meng hierin de suiker, de vanillesuiker en de boter.

③ Breek de eieren en klop het eiwit stijf in een vetvrije kom.

Gooi het eigeel niet weg, maar voeg dit toe bij de mengkom.

④ Neem de gezeefde bloem en voeg deze ook toe aan de mengkom.

⑤ Meng zorgvuldig tot je een homogeen cakebeslag krijgt. Spatel er vervolgens het opgeklopt eiwit door.

⑥ Snij de appels in kleine schijfjes en meng deze onder het cakebeslag.

⑦ Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Giet het cakebeslag uit in de cakevorm.

⑧Plaats de cake voor ongeveer 45 min in de oven en controleer dan of hij gaar is.

⑨Laat de cake afkoelen, snijd een stukje af en werk af met één van onze zoete crumbles!

⑩ Smakelijk!