GEHAKTBALLETJES IN GEROOSTERDE-PAPRIKASAUS

GEHAKTBALLETJES IN GEROOSTERDE-PAPRIKASAUS
Benodigdheden
  • 6 rode paprika’s
  • 22 grote basilicumblaadjes
  • 10 stengels groene selder
  • 250 gr. kippengehakt of vegetarische balletjes voor 2 personen
  • 1 ei
  • 50 gr. paneermeel
  • 150 gr. rijst (naar keuze)
  • 3 eetlepels Philadelphia
  • 2 koffielepels oregano
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • Halve koffielepel cayennepeper
  • 100 ml water
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Tomato – red curry crumble
Werkwijze

① Verwarm de oven voor op 180°C.

② Snijd de rode paprika’s in stukken, smeer ze in met een beetje olijfolie en plaats ze in de voorverwarmde oven voor 30 min.

③ Was ondertussen de groene selder en snijd 5 stengels in fijne stukjes.

④ Als de rode paprika’s gaar zijn, haal ze dan voorzichtig uit de oven.

Doe ze in een kookpot en voeg er de basilicumblaadjes, Philadelphia, oregano, paprikapoeder, cayennepeper en 100 ml water aan toe.

Mix goed tot je een saus krijgt en kruid verder stevig af met peper en zout.

⑤ Voeg de selder aan de saus toe en laat rustig sudderen op een zacht vuurtje.

Roer geregeld, want door de Philadelphia is er een grotere kans dat je saus aanbrandt.

(Vind je de saus nog te dik? Voeg gerust een beetje extra water toe).

⑥ Tijd voor de balletjes!

Ik schrijf hier de optie uit voor kippengehaktballetjes, maar je kan gerust vegetarische balletjes nemen!

Breng een pot water aan de kook voor de rijst en voor de gehaktballetjes. Voeg aan beide potten een beetje zout toe.

⑦  Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en kruid af met peper en zout.

(Wij nemen steeds kippengehakt van www.koopeenkip.be (no spon – oprechte fan :) ). Dit smaakt best al goed af, dus kruiding is hier niet echt nodig).

Kruid de balletjes dus zoveel af als je zelf nodig vindt.

⑧ Kook de gehaktballetjes tot ze boven komen drijven.

Kook ondertussen ook de rijst.

⑨ Snij de andere 5 stengels selder in fijne staafjes en bak ze kort in de pan.

⑩ Giet de rijst af.

⑪ Serveer alles op een bord en werk af met de gebakken fijne selderstukjes en onze tomato – red curry crumble!

⑫ Smakelijk!