HUMMUSDIP VAN ZOETE AARDAPPEL

HUMMUSDIP VAN ZOETE AARDAPPEL
Benodigdheden
  • 110 gr. zoete aardappel
  • 100 gr. bloemkool
  • 120 gr. kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (of een andere volle yoghurt)
  • Sap van 1/2e limoen
  • 1 eetlepel tahini
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2e teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Carrot – ginger crumble
Werkwijze

① Verwarm de oven voor op 180°C.

② Schil de zoete aardappel en snijd hem in schijfjes. Prik met een vork gaatjes in de schijfjes zoete aardappel.

③ Plaats de zoete aardappel in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.

Check daarna eventjes of ze gaar zijn. Indien niet, plaats ze dan nog een beetje langer in de oven.

④ Snijd de bloemkool in stukken (dit hoeven geen kleine stukken te zijn, aangezien alles daarna in de blender gaat).

⑤ Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een blender.

Voeg hieraan de tahini, de bloemkool, de yoghurt, de kruiden, het limoensap, de look en de olijfolie toe. Mix goed.

⑥ Voeg ten slotte de zoete aardappel toe. Mix tot je een gladde en smeuïge puree krijgt.

Kruid naar eigen smaak verder af met peper en zout.

⑦ Schep de hummusdip in een kommetje en werk af met onze carrot – ginger crumble!  

⑧Serveer deze hummusdip met stukjes pitabrood, apero sticks of stukjes stokbrood.

⑨ Smakelijk!