① Verwarm de oven voor op 180°C.
② Schil de zoete aardappel en snijd hem in schijfjes. Prik met een vork gaatjes in de schijfjes zoete aardappel.
③ Plaats de zoete aardappel in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
Check daarna eventjes of ze gaar zijn. Indien niet, plaats ze dan nog een beetje langer in de oven.
④ Snijd de bloemkool in stukken (dit hoeven geen kleine stukken te zijn, aangezien alles daarna in de blender gaat).
⑤ Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een blender.
Voeg hieraan de tahini, de bloemkool, de yoghurt, de kruiden, het limoensap, de look en de olijfolie toe. Mix goed.
⑥ Voeg ten slotte de zoete aardappel toe. Mix tot je een gladde en smeuïge puree krijgt.
Kruid naar eigen smaak verder af met peper en zout.
⑦ Schep de hummusdip in een kommetje en werk af met onze carrot – ginger crumble!
⑧Serveer deze hummusdip met stukjes pitabrood, apero sticks of stukjes stokbrood.
⑨ Smakelijk!