LAMSKROON MET PEULTJES, SPRUITJES EN AARDAPPELEN

LAMSKROON MET PEULTJES, SPRUITJES EN AARDAPPELEN
Benodigdheden
  • 2 lamskronen
  • 250 gr. spruiten
  • 150 gr. shiitake
  • 150 gr. peultjes
  • 3 rode uien
  • 300 gr. ratte-aardappeltjes
  • 250 gr. kalfsfond
  • 1 klontje boter (om te bakken)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes verse tijm
  • Peper en zout
  • Carrot – ginger crumble
    Grains – seeds crumble
Werkwijze

①   Verwarm de oven voor op 200°C.

②   Verhit boter in een pan en schroei het lamsvlees aan beide kanten dicht.
Kruid af met peper en zout en verpak het vlees in zilverpapier.

Verwijder het vet uit de braadpan, voeg kalfsfond en verse tijm toe en laat 20 minuten inkoken. Zeef het geheel en hou warm op een laag vuurtje.

③   Maak de spruiten en peultjes schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water.

Giet beide groenten af en laat schrikken in ijskoud water. (zo blijven ze mooi groen van kleur)

④   Snij de ratte-aardappeltjes is stukjes van +/- 1,5 cm en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en laat schrikken in ijskoud water.

⑤   Steek het lamsvlees in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 200°C.

⑥   Doe inmiddels 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de gesneden shiitake met rode ui op een hoog vuur. Voeg de spruiten, peultjes en aardappelen toe en laat even stoven. Kruid af met peper en zout.

⑦   Je kan nu beginnen dresseren.
Begin op het bord met een mooie portie groenten en aardappelen. Snij het lamsvlees tussen de beentjes en leg naast de groenten. Voeg een beetje saus toe dicht bij het vlees.

⑧   Werk je gerecht – vlak voor het serveren – af met onze carrot – ginger crumble of grains – seeds crumble of zet het potje mee op tafel.

⑨ Smakelijk!