Benodigdheden
  • 4 aardappelen (+- 450 gr.)
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 kleine rode uien
  • 500 gr. gehakt
  • 700 gr. passata
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 theelepels basilicum
  • 3 theelepels oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper & zout
  • Kokosolie
  • Tomato – red curry crumble
Werkwijze

① Verwarm de oven voor op 180°C.

Breng inmiddels ook een pot met water aan de kook voor de aardappelen.

② Schil de aardappelen, spoel ze af en kook ze 7 minuten (Het is niet de bedoeling dat ze gaar zijn).

Snijd ze daarna in dunne schijfjes en zet ze aan de kant.

③ Snijd vervolgens de tomaten in kleine stukjes en zet ze aan de kant.

Doe hetzelfde voor de mozzarella.

④ Snijd de ajuin en de sjalot in stukjes en versnipper de look.

Stoof deze lichtjes aan in een pan en voeg vervolgens het gehakt toe.

Bak het rul.

⑤ Voeg vervolgens de tomaten, de passata en de kruiden (basilicum, oregano & paprikapoeder) toe.

Kruid verder af met peper en zout.

Laat dit tomatenmengsel even verder sudderen zonder deksel.

⑥ Snijd de aubergine in stukjes en kruid deze af met peper. Stoof de aubergine gedurende 7 minuten.

⑦ Begin met de opbouw van de moussaka.

Strijk een ovenschotel in met olie en bedek de bodem met een laagje aardappelen.

Strooi over deze laag de aubergineblokjes en werk af met een laagje tomatensaus.

Herhaal dit proces, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

⑧ Werkt tenslotte af met mozzarella en plaats de ovenschotel in de oven voor 40 min.

(Check zeker of de aardappelschijfjes gaar zijn).

⑨ Werk af met onze tomato – red curry crumble!

⑩ Smakelijk!