SALADE MET MANDARIJNEN, FETA EN ZWARTE OLIJVEN

SALADE MET MANDARIJNEN, FETA EN ZWARTE OLIJVEN
Benodigdheden
  • 2 rode ajuinen
  • 2 mandarijnen + sap van 2 mandarijnen
  • 50 gr. veldsla
  • 175 gr. bloemkool
  • 75 gr. feta
  • 15 zwarte olijven
  • 20 gr. walnoten
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepel appelazijn
  • 3 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
  • Carrot – ginger crumble
Werkwijze

① Verwarm de oven voor op 180°C.

② Snijd eerst de bloemkool in roosjes en plaats deze gedurende 15 min. in de oven.

③ Maak vervolgens de vinaigrette.

Neem het sap van 2 mandarijnen en laat dit op een laag vuur inkoken met de venkelzaadjes.

Neem de pan van het vuur en meng onder dit sap de olijfolie en de moster. Blijf roeren tot je een homogene saus krijgt.

Kruid af met peper en zout.

④ Pel de mandarijnen en snijd ze in stukjes.

Hak de walnoten grof, snij de zwarte olijven in kleine stukjes en verbrokkel de feta.

⑤ Pel de rode ajuin en snijd deze in fijne stukjes.

Verwarm in een pan de appelazijn en giet dit over de rode ajuin. Laat dit ongeveer een 15 min marineren. Schep daarna de ajuin uit de appelazijn.

⑥ Doe tenslotte alles in een grote kom: de veldsla, de gemarineerde ajuin, de mandarijnen, de bloemkool, de feta, de walnoten en de zwarte olijven.

⑦ Werk af met onze carrot – ginger crumble!  

⑧ Smakelijk!