SALADE VAN WITTE ASPERGES, SCAMPI’S EN AARDBEIEN

SALADE VAN WITTE ASPERGES, SCAMPI’S EN AARDBEIEN
Benodigdheden
  • 500 gr. geschilde witte asperges
  • 10 aardbeien
  • 4 radijsjes
  • 15 scampi’s
  • 10 gr. gehakte peterselie
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Parmezaanschilfers
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel frambozenazijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Boter
  • Green pesto – sesame crumble
Werkwijze

① Schil de asperges en snij deze in schuine schijven van 2 à 3 mm dikte.

Smelt de boter in de pan op een zacht vuurtje en bak de rauwe asperges aan beide kanten beetgaar.

Kruid af met peper en zout en zet eventjes aan de kant.

② Snijd de aardbeien in 6 stukjes en zet eventjes aan de kant

③ Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal, bak ze kort en krachtig in olijfolie.

Kruid af met peper en zout.

④ Dresseer de asperges, aardbeien en scampi’s in een grote kom of meteen op een bord.

⑤ Maak een dressing van mayonaise, honing en frambozenazijn. Kruid af met peper en zout.

Sprenkel de dressing over de asperges, aardbeien en scampi’s.

⑥ Snijd de radijsjes in dunne plakjes en gebruik deze als extra decoratie.

⑦ Werk ten slotte alles verder af met de parmezaanschilfers en onze green pesto – sesame crumble!

⑧ Smakelijk!